Wednesday, 15 January 2014

Sembang TTC

Tadi erin chat dgn kawan TTC...kitorg mmg selalu berkongsi cerita pasal TTC ni. malah dia la yg mula2 ajak erin pergi jumpa doc fertility. thanks so much dearie...tadi dia tegur erin..

Dia: Boleh x sy nak tanye something?

erin: ape die? tanye je la..

dia: erin dah datang period ke belum ni?

erin: laaa..nak tanye tu ke? dah period la awak....sedih sangattt!

dia: sy pon dah period jugak.. :(

erin: baru start period hari ni ke?

dia: ni dah hari ke-3 pon..barula sy tahu betapa ssh nye nak buat anak kan. byknye dugaan. ingatkan lepas surgery ni boleh terus dpt baby. ade kawan tu 
dia ckp je nak buat anak bulan depan, nanti 2 bulan lepas tu, dah pregnant... mudah nyee...

erin: tu rezeki dia...kalau la dia ckp mcm tu depan erin, nak kena pelempang aje..x baik riak tau. anak tu rezeki allah. kalau dia berjaya tu x bermakna dia hebat. semua tu kerja Allah.

Kawan TTC erin ni dia baru je lepas buang cyst & buat ovarian drilling. doctor bgtau dia ade mild PCOS. period dia regular dan pendek aje. dalam CD23-CD26. dia dah 3 tahun kawin tapi belum ade rezeki anak lagi. sama macam erin...:(

tak baik kan nak mempersoalkan takdir allah...tapi erin kadang2 tak kuat jugak.. erin terlalu inginkan anak..yesss..i'm sooo desperate!!! want me to repeat??...huhhh...enough.

6 comments:

  1. Replies
    1. masih lagi boleh bersabar ni sizuka.

      Delete
  2. huhu..saya pun sometime sampai menangis sbb rasa desperate sgt2 nak baby..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn....sama la kite..kalo teringat je pasal baby, mesti nak nangis...bertanya ape kekurangan diri.

      Delete
  3. erin kita2 semua faham perasaan sesama kita, mmg ramai yg sebut di mulut bahawa diri dia hebat, suburlah.. etc.. kita nak tego pun nanti dikata kita jeles, kena susun ayat betul2. kalau ada org ckp mcm tu len kali ckp "bukan sbb subur sangat.. tp sbb Allah nk bg rezki kat awk, kami ni belom lg Allah bg rezki"

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu...erin setuju...bukanlah dia yang hebat sangat. Alllah lebih hebat...bagi ayat macam tu, baru sentap. huhu...

      Delete