Thursday, 18 December 2014

We're Expecting a GIRL! =D

Hehehe...semalam check up.. Baby dah 21 weeks! cepat rasenye dah 5 bulan berlalu. hari ni doc kate dah boleh tengok gender! wow! excited nye! Actually kitorg x kesah pon boy or girl..asalkan sihat pon cukup. 

masa scan tu, baby ni gerak2. susah doc nak detect tutttt~ ki3.. last2 nampak jugak la burger.. hihi.. :p It's a GIRL! hubby kalau boleh nak baby boy tapi naluri erin ni kuat mengatakan yang baby ni adalah girl. sejak masuk 2nd trimester ni erin suka berdandan...suka shopping..beli barang mekap. pelik betul... last week, erin dah 'terbeli' 5 lipsticks tau. x pernah macam ni. selalu nya erin akan habiskan lipstick yg ada dulu baru beli. pastu kan, asyik nak pakai dress je... masuk kedai baby, mesti pegang baju pink! kasut pink! nampak x kepelikan di situ??

Yang tu doc buat 2D scan la. scan biasa aje. in 2 weeks time, next appointment for detail 3D scan. yang ni nampak lagi jelas la kot. erin rasa skrg ni musim baby girl kot. sbb ramai kawan2 yg expecting baby girl. 

Pasni boleh la erin start membeli barang for baby! So, segala andaian yang kalau tak ada morning sickness in 1st trimester kemungkinan baby boy x boleh pakai la ehhh..sbb erin tak ada sangat alahan. Tapi baby girl jugak! Syg baby~ sbb mama rasa senang je nak mengandungkan baby. Tak susahkan mama. :D

Sepanjang pregnancy ni, erin perasan yang cervical discharge ni terlalu banyak..sampai buat erin x selesa tau. asyik tukar pantyliner aje. Erin takut la kan ade effect kat baby ke...bgtau doc pasal ni. doc kate, mmg normal discharge akan keluar dgn byk for preggy mommies sbb mucus tu actually yang protect the baby. lebih kurang mcm baby's antibody la. Cuma kalau ada rasa gatal maybe sbb terlalu byk akan menyebabkan yeast infection. Erin pon bgtaula, mmg gatal pon..especially tgh malam..bukan kadang2 tapi almost everyday. Pastu doc kata dia akan bagi ubat. makan je pil. utk vaginal infection. Lega rasanya bila dah bgtau doc. Malam tu terus makan ubat. 2 biji pil. sekali makan aje. malam tu erin dah boleh tidur dgn lena. Alhamdulillah...Harap tak de lagi dah gatal2 ni. 

Okay, tu saje update. Tata... ;)





8 comments:

  1. Pink balloons..tahniah erin!erin take care tau..semoga baby n mummy sihat2 sejah5era sentiasa..Amin..

    ReplyDelete
  2. tahniah erin... take care. InshaAllah, semoga semua selamat :-)

    ReplyDelete
  3. baby girl rupenye.. take care sis.. ;) moga sgla berjalan lancar.

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum..masih tertunggu2 update erin..dah bersalin ke??

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum..masih tertunggu2 update erin..dah bersalin ke??

    ReplyDelete
  6. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  7. Assalam. Sis erin, apa khabar? lama tak dengar update..:)

    ReplyDelete

  8. شركة المثالية للتنظيف تسعد بتقديم خدماتها لعملائها بالمنطقة الشرقية خدمات تنظيف خدمات مكافحة حشرات خدمات تسليك مجاري المياه للمطابخ والحمامات جميع الخدمات المنزلية تجدونها مع شركة المثالية للتنظيف بافضل جودة وارخص الاسعار بالاعتماد علي كافة الادوات الحديثة والعمالة الماهرة

    شركة المثالية للتنظيف
    شركة المثالية للتنظيف بالدمام
    شركة المثالية للتنظيف بالخبر

    ReplyDelete