Monday, 14 October 2013

This cycle

Seperti biasa Erin x mengharapkan apa2 keajaiban pon yang berlaku dlm cycle nie. Erin cuma nak share my latest BBT chart for this cycle. tengok kat bawah ni..



Initially, the coverline should be on CD11. mmg kitorg x plan nk preggy pon sbb doc x bagi baru 1st cycle after surgery. when days goes by, the line shifted to CD15. hahaha...tapi CD16 tu dah berBD. masa BD tu, coverline masih lagi kat CD11. mana la tau.  gulp....tapi erin rasa x mungkin preggy la sbb if Erin ovulate on CD15, the egg only can survive up to 12-24 hours je kan. BD pon dah malam. x sempat. unless Erin BD on CD12-CD14 during fertile CM. 

I realized my body temperature is rather much higher compared with others. org lain punya suhu dalam 36.1 bila ovulate 36.4 gitu. erin punye mcm panas tahap gunung berapi. ade juga sampai mencecah 37.0. huhhhh...rasa2 mcm nak demam pon ade. don't the surprise, normally, bila suhu tgh melambung tinggi, bila hari nak AF, suhu boleh turun menjunam rendah secara mendadak. sbb tu la bila berBBT nie, kita boleh tau awal2, kita preggy ke x just by measuring your body temperature. so bila AF datang lambat pon x payah la nak gelabah buat UPT. result mmg confirm negative bila suhu rendah sbb progestron pon dah rendah. it's very unlikely if your temperature is low and you got positive UPT.

Sepanjang hidup Erin berTTC nie, sekali saje seumur hidup Erin pernah guna UPT. tu pon sebelum Erin tau ade kaedah BBT ni. the simplest and cheapest way to detect pregnancy kan. cuma kena discipline and consistent la. Erin ade lagi 2 UPT digital Clear Blue yang belum pernah digunakan sehingga ke hari ini. bila agaknya Erin boleh pakai ye....hmmm... :'|

Today is CD26. my normal cycle is around CD26-CD28. so, tgh tggu AF je la ni. maybe tomorrow or day after. kalau esok, mmg masakla erin. dah la hari raya haji. kat kampung plak. bukan ape, Erin takut, Erin akan period pain yang teruk sbb 1st cycle after surgery ritu mmg sgt2 sakit. hopefully x berapa sakitla nanti. 

Okay, sampai jumpa lagi... ;)

No comments:

Post a Comment