Friday, 14 February 2014

Kisah Puregon X Cukup!

hahaha..erin pon x tau nak ckp ape lagi. pagi tadi masa hubby nak inject puregon. erin tgk la kat catridge tu. ubat ni mcm tinggal sikit je. maybe la 100iu tu sikit sgt x. mesti cukup je. tutup2, lepas inject tu, hubby kate "alamakk ayg..dah x boleh tekan lagi la..x sampai 0 pon ni.." erin tgk..pen tu berada pada senggatan 25iu. wahahaha... x cukupppp!!!  alamak..mcm mana bleh x cukup ni. tgk2 kat box tu....




haa..padan la x cukup. patut nye dlm satu catridge tu ade extra 100iu..means jumlah keseluruhan Puregon ade 400iu la.hari tu nurse dah inject 100iu. so, tinggal la 300iu utk 3 hari kami inject. patutnye cukup2 la. tapi terlupa plak nurse tu ajar suruh testing 1 senggatan before inject. mean, dan membazir la sikit. ni dah 4 kali inject, 4 kali la membazir nye.. adoyaiii..

nak buat macam mana lagi, terpaksala memecut ke clinic pepagi buta. adehhh..sampai je kat clinic, erin jumpa nurse. tapi nurse lain la bukan yang hari tu.

nurse: aikk? mcm mana boleh x cukup plak? selalu patient cukup2 je ni. 

erin: x cukup la sbb nurse sebelum ni ajar suruh testing dulu before inject. 

nurse: kalau sy yg ajar, sy x suruh pon testing dulu. bila inject, senggatan dah jadi 0 maknanye ubat tu masuk la.. 

huhu..maybe nurse yg ajar kitorg tu agak berumur sikit. so, cara dia old school sket kot. hahaha..pastu, nurse yg ni pon inject la lagi 25iu tu yg x cukup. dia gelak je tgk kat perut erin ade lukis garisan dgn pen hitam. dia kate, x payah lukis pon xpe. agak2 je. asalkan inject kat kawasan yg berlemak. hahaha..perut erin mmg penuh dgn lemak. x yah risau. 

then, kitorg pon balik la. terus pergi kerja la..nasib baik clinic x kenekan ape2 caj...
Isnin ni buat TVS. harap2, follie2 membesar dgn cantik dan sihatt! doakan kami yer. ;)


2 comments:

  1. sy doakan..semoga dipermudahkan ...aaminn..good luck dear =)

    ReplyDelete