Tuesday, 20 May 2014

Cerita boss dan TTC

Assalamualaikum...kembali bersua lagi.rindu x rindu x? hahaha..bajet femes je kan. :p

Hari ni erin CD17. cycle kali ni erin buat macam biasa je. dah nama pun TTC naturally kan. terasa lama pula x pergi berjumpa dokter. hihi...appoinment seterusnye adelah selepas raya. Appointment for IVF. huhh..lambatnyee rasa..ade 3 cycle period lagi. hohoho..rindu pulak nak TVS, rindu nak cucuk2 ni.

TTC kali ni erin just berBBT and OPK sahaja. CD13 dah dapat +ve OPK. Alhamdulillah. kalau previous cycle, erin sangat risau kan diri sendiri ovulate ke tidak. tapi +ve OPK ni kena confirmkan dgn BBT dulu. pagi tadi suhu dah start naik. tapi kena tunggu dulu. nak tengok pattern chart mcm mana. baru boleh confirm ovulation.

erin nak cerita pasal boss erin. Actually she knows what i've been through. All the TTC tingy. daripada makan clomid sampai la IUI yang kedua. yang paling penting dia sangat supportive. officemate yang lain pon sama. erin dah siap2 bgtau yang erin most probably akan apply for unpaid leave after raya. Dia okay aje. in fact, boss yang atas pon tahu pasal ni. dorg pon setuju if erin rest kat rumah.Syukur Alhamdulillah diberikan org sekeliling yang sgt memahami. erin rasa macam xdela stress sgt bekerja tapi maybe sebenarnye stress tapi erin yang x perasan yang diri ini stress. Tadi call Alpha Fertility, erin nak supporting letter drpd doc for unpaid leave application. baru 3 hari lepas erin call. Nurse check file, dia kate letter dah siap! hehehe.. nampak x...sangat x sabar nak bercuti. wahahaha...

Haaa..satu lagi erin nak bgtau yang erin dah start makan multivitamin. persediaan utk IVF nnt. erin makan multivitamin brand Blackmores. beli je kat Watson. Pastu bile gi Guardian, tengok kat Guardian lagi murahh..uwaaaa...xpela..nasib baik beli yang botol kecik je dulu. nak cuba.So far makan, okay aje. 

Sumber: Google


Hari Jumaat ni erin akan ke Jakarta. buat ape? ape lagi jalan2 dan bershopping la. hehehe...x sabarnye. 

Okay, tata....

sumber: encik Google lagi


11 comments:

  1. Bagusnya bos erin,,kalaulah semua bos macam ni, kan bagus!safe journey Erin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syukur sangat2 erin dpt boss yang ofismate yang sgt memahami..
      Thanks. ;)

      Delete
  2. bestnyaa..holiday...kot2 boleh lekat naturally masa holiday nanti..hehe...good luck

    ReplyDelete
    Replies
    1. waahhh..kalau boleh lekat naturally mmg miracle laaa... lagi2 before ivf treatment. ;)

      Delete
  3. Replies
    1. yeahhhhh..mari kita enjoyyy~~ =D

      Delete
  4. Memang lega bila dapat boss yg supportive. Alhamdulillah... Wah...seronoknya nak pi jengjalan.... have fun erin :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila bosses tahu masalah kite, dorg pon akan cuba mendalami dan memahami kite. erin suka cakap je terus terang pasal TTC ni kat dorg. Alhamdulillah semuanya paham dan support segala usaha erin.

      haruss la seronok nak gi jalan kan. ;)

      Delete
  5. Alhamdulillah.Allah permudahkan erin dpt boss baik n paham mcm tu :) mcm boss iya tak tahu.laki cina lak tu.iya sll ckp nk wat treatment je....anyway...iya hope erin conceive natural b4 ivf.but if u hv to go for ivf...iya also pray that i will b success....inshaaAllah.aaa...iya pon mkn vitamins mcm tu...dh bbulan juge.hehehe.

    and yes....i miss reading ur post :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mostly kat tempat kerja erin ni perempuan. tu yang dorg lebih senang nak paham. yang belum kawen pon paham jugak. so, erin xde la stress dgn tempat kerja.

      Thanks iya kerana selalu mendoakan rakan2 TTC. erin pon harap iya berjaya dengan sekali iui. ;)

      ooohh yeahh..u miss my post??.....ohhmaii.. (bajet retiss sangat..hehehe)

      Delete
    2. hahaha.klaka aa erin niii.iya kalo free time mmg tnanti2 post kawan2 ttc.nak tahu progress...and tambah knowledge lagi.tu suke bace blogs niii.hehe ;)

      Delete