Sunday, 2 March 2014

11dpiui...

I think this 2ww is driving me nuts!... argh.!! especially when u're reaching the two digits of 2ww. now, i'm on 11dpiui. why just one can immediately getting pregnant one day after ovulation?? well, it's not gonna works that way... you must go through the 'exciting' part of 2ww..

Hari ni erin masih rasa symptom yang sama.. sore breast, a little cramping.. tapi kan cramp ni kind of weird. dia x sakit pon..kadang2 je dia datang,,pastu hilang.. erin juga ade sakit2 kat bahagian tulang punggung. hmmm..adekah ini perasaan aje? huhu... PMS symptoms are similar to early pregnancy symptom. tu yang kadang2 erin rase, baik abaikan aje the weird thing yang berlaku dlm tubuh badan. yes,progesterone is the culprit! dah la erin skrg ni tgh telan Duphaston. lagi la penambah perisa hormon progestrone yg menular di dalam diri.. 

satu lagi berat badan pon dah semakin naik la lepas telan2, cucuk2 ubat hormon ni. mcm mane nak buat ni? kalau cycle ni  x berjaya conceive, nak kene consume lagi ubat hormon. bertambah2 naik la berat badan kan. :( semata2 utk dptkan zuriat...kena juga la.

UPT? hehehe...the scariest part! erin x kan test UPT selagi x missed period. kalau erin check pon maybe on 15dpiui. tu pon if AF doesn't show her ugly face..kih3..kalau test skrg pon takut dpt false positive. maybe the HCG trigger shot still not fully disappeared in my system. Getting a false positive is even worst than BFN. kan?? Erin pon x tau nape doc x arrangekan ujian darah. mcm erin bace blog kawan2 TTC yang pernah buat IUI, kebanyakannya ade la kene gi hospital utk check beta HCG. erin plak doc suruh dtg clinic 3 weeks after IUI.

Sorryla, entry ni agak emo. 

Ya Allah..Kau berikan lah berita gembira kepada kami suami isteri..  



  

8 comments:

  1. In sya Allah ada rezeki erin kali ni...amin... Sy pulak yg berdebar2 tggu result upt erin..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah ade rezeki in next IUI. huhu.....

      Delete
  2. Sama mcm doc saya, dia minta dtg 3 weeks after iui..tp tak yah tggu 3 weeks sbb beberapa hari sebelum nk jmp doc tu, AF dah keluar dgn meriah dan jaya nye hehe..selagi AF x kuar, peluang masih ada. Meh doakan sama2! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kann..xde plak doc kate, if period dtg sekian2 date. time kasih doakan erin yer. ;)

      Delete
  3. iya plak bdebar bace.cant wait nak tahu.update update update yerrrr.inshaaAllah ada rezeki.ameen ameen :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. erin plak x sabar nak tggu IUI iya. ;)

      Delete
  4. aminn... InshaAllah ade rezeki erin n hubby kali ni...
    hrp ade rezeki utk kami juga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. erin juga mendoakan ade rezeki baby utk Natasya. aminnn... ;)

      Delete