Sunday, 27 April 2014

2ww after IUI#2

Lama pulak rasenye x tulis blog..huhu
Hari nie 11dpiui..perasaan? hmm mcm biase je... still x nak fikir iui kali ni berjaya atau pon tidak. erin hanya berserah kepadaNya. insyaAllah jika ada rezeki.

2 hari lepas iui, iaitu 2dpiui, erin rasa perut ni sgt senak..mmg sakit..masa tu tgh tengok tv. tak pula nak terus ke toilet pergi check. rasa sakit tu sama mcm period pain la. bile pergi toilet, ade spotting kat pantyliner.. 2 titik masa tu.. dah takut..erk..apekah ini? x kan dah period secepat ini?..

erin pon rasa x sedap hati, call la clinic. nurse tanya, darah tu warna ape..erin kate warna coklat...nurse kate..tu darah semasa procedure tu..kalau kaler coklat tu means darah lama. dia x terus keluar immediately after the procedure. tapi ade sesetengah patient yg terus ade spotting lepas tu. lepas nurse dah terangkan, lega la..

hari ni dah CD26, breast dah terasa sakit ni..tapi cycle kali ni erin dpt symptom tender breast bermula CD25. selalu nye kan CD20 dah mula rasa sakit. x tau kenapa. ke ade kaitan dgn pil progestrone itu. ade 2 hari je lagi utk consume duphaston. pastu dah kena stop. masa IUI #1 dulu belum pon sempat habiskan 14hari duphaston, erin dah ade spotting. but not this time. CM (cervical mucus) pon agak banyak..creamy-like texture..kadang2 letih, kadang2 cramp. masa awal2 lepas procedure lagi terasa tapi towards the end tu cuma ada sedikit letih aje.

okayla..itu saje sedikit updates on my 2ww.. ;)

6 comments:

  1. gud luck sis, semoga segalanye di permudahkan Allah :)

    ReplyDelete
  2. have a good rest erin...moga ada rezeki kali ni...amin...

    ReplyDelete
  3. Keep positive vibes dear..Semoga dikurniakan kepada Erin anak yang soleh dan solehah..Amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Nuriz~ insyaAllah...aminnn... ;)

      Delete