Wednesday, 2 April 2014

BBT previous cycle

Ni adelah previous cycle BBT chart...unmedicated/unstimulated cycle.



haaa..gituuu..pendek pulak cycle ni.sampai CD23 je. erin rasa erin dah salah kira la CD1 erin ni. CD1 patutnye start awal lagi.tgk calendar kat bawah ni pulak.. 



erin start kira CD1 on 7/3/14.. actually yang spotting betul2 sgt sikit adelah 3/3/14 tu. yang lain tu mcm spotting tapi byk sikit. maybe erin x pandai nak bezakan spotting ngan light period kot....padan laa pelik cycle ni, napela erin ovulate awal. selalu ovulate CD14 @ CD15 gitu. tapi luteal phase (LP) masih maintain 13days. which is good.  

Nampak x suhu badan tinggi tahap maksima..tapi x berterusan..hari2 yang mendatang semakin menjunam ke bawah graph itu. kesimpulannya, erin dah period..perlu start dgn fresh cycle semula. ;)

CD1 dah call Alpha Fertility utk dtg ke clinic ambil injection HumoG for IUI#2 pula...CD2 erin dah start makan clomid. next entry erin ceritakan pengalaman cucuk mencucuk menggunakan HumoG pulak ehhh. 

okaylah...tata~


4 comments:

  1. hmmm... bila la akak nk start cucuk mencucuk ni... x de masa yg sesuai la pulak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..jom cucuk mencuck sama2! ;)

      Delete
  2. erin..me biasanya bila start spotting tu mmg dah cd1..wpun flow byk kdg2 pd cd4..n biasa mmg akan habis pd cd7 atau cd8..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo...so, mmg betul la erin salah kire ni. tu la pelik nape cycle pendek, ovulation awal. sbb period erin walaupon regular tapi flow dia x menentu. kadang2 terus heavy, kadang2 start dgn spotting dulu. tu yg mcm confuse. bila start dgn light period, dah x reti nak bezakan dgn spotting.

      Delete